vrijdag 2 september 2016

#30DayBlogChallengeNL -18- Mijn vijf favoriete gerechten



OMG. Ik weet serieus niet wat mij de laatste vier weken overkomt, eetlust-technisch gezien. Zelfs 's ochtends word ik hongerig wakker, eet ik met gemak twee boterhammen en vaak nog een gekookt eitje erbij. Flesje drinkvoeding als extra. Elke calorie is mooi meegenomen. Voorheen zat ik soms een uur te knagen aan 1 boterhammetje."As we speak", zit ik te lunchen met een bord pasta. Hongerig fietste ik van de fysio naar huis, ik had wel al een flesje drinkvoeding erin gegooid, ook vooral voor een snelle eiwit aanvulling. Echt zin in brood had ik dan weer niet. O ja, pastasaus in de vriezer! Hup, pasta koken, saus opwarmen. And it's gooood.

Gisteravond bestelde ik sushi, ik had verder mijn dag niet, doodmoe, hoofdpijn, rare "opvliegers", nergens toe aan kunnen zetten, niet zo gek na wat drukkere dagen. Maar wat moest dit moeie, hongerige meisje dan eten, vriendje was werken, dus niemand bracht mij iets te eten! Uit pure noodzaak bestelde ik dan maar sushi, bij een pas ontdekte sushizaak hier in de buurt. En oh, wat was dat lekker! Smullen. En met sushi ben ik best kieskeurig. Later op de avond werd ik alsnog gevoed door het vriendje, aangezien die nog even moest eten en langs de snackbar was gegaan, zonder moeite ging er nog een frikandel speciaal in. Nou ja, doe eens even normaal?! Het is een kwestie van geduld voor er wat kilo's aanvliegen, dat kan niet anders! Dan zal ik mezelf trakteren op nog meer sushi, denk ik.

Dit hele eetlust-feest, wat vermoedelijk door de Orkambi komt, vond ik dan een mooie aanloop naar #18 van de #30DayBlogChallengeNL, namelijk "Mijn vijf favoriete gerechten".

Op willekeurige volgorde, want de ene keer heb je zin in dit, de andere keer in dat, ja toch?


  • Sushi. Ik noemde het net natuurlijk al. Maar oh wat heerlijk. Ook de vegetarische sushi vind ik verrukkelijk. Maar dan wel bij een specifiek sushitentje, namelijk Sushi-Time. Ze maken daar meer verrassende vegetarische sushi's (sushi's, is dat een woord??), zoals bijvoorbeeld de creamy veggi rol met gevuld met roomkaas, avocado, paprika, bieslook en omelet. Gisteren bestelde ik bij Sushi23, supervers, superlekker. Met en zonder vis!                                                                                        

  • Carpaccio. What can I say. Staat het op het menu? Ik bestel het. Op een broodje, zonder broodje. Ik wil het. I can't help myself.                                                                                            
  • Mexicaanse shizzle. Als in wrap-achtige dingen. Vullen met allerlei lekkers. Een Sol erbij. LEKKER.                                                                                                                                            
  • Pasta. Als ik kook dan kijk ik al snel in de "pasta hoek". "Alweer pasta??" zegt vriendje dan. Ja. Alweer pasta. Maar je kunt er ook zoveel mee! Een makkelijke favoriet is bijv deze: spekjes en uien bakken, courgette en paprika in stukjes erbij mee bakken, wat kookroom erbij, pesto erbij, ehhh, klaar! Eventueel wat Parmezaanse kaas erover. Alleen zorgen dat je ook pasta gekookt hebt. So easy. Binnenkort wil ik deze proberen van chickslovefood. Ze hebben daar echt de lekkerste recepten op staan en van wat ik tot nu toe zag ook helemaal niet ingewikkeld. En daar word ik heel blij van!                                                                                                                       
  • Salades. Van gewoon stukjes komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat, feta (achtige) kaas, peper en zout, kan ik al enorm smullen. En pas ontdekte ik dan weer een salade van diezelfde chickslove food, met oa perzik en rode ui erin, heb je ook nog op een makkelijke manier fruit binnen, want fruit eet ik eigenlijk niet zoveel.                                                                                              

1 opmerking:

  1. Das mooi; zorg maar goed voor jezelf;)

    Hier ook mooi nieuws: na 8 jaar vergoedt de zorgverzekeraar eindelijk The Vest ondanks het verzet van HH en NCFS ;) Intussen 11 maanden antibioticavrij en dat om
    p mijn leeftijd ;)

    Groet en tot oefs! David ;)

    BeantwoordenVerwijderen