donderdag 29 maart 2018

I guess I'm a foodie now.
Instagram heeft er een nieuwe foodie bij! Want die waren er nog niet genoeg. En guess what, it's me (lame!). Maar toen ik voor de zoveelste keer weer in Instagram verzonken was en de lekkerste food-posts tegenkwam, op zoek naar leuke recepten, dacht ik, waarom maak ik daar ook geen Insta voor aan? En dan specifiek gericht op mijn eigen eeuwige struggle, moeten aankomen en dus zoveel mogelijk eten, vanwege CF, maar tegelijkertijd constant opletten wat je eet, vanwege de suikerziekte. Hier ben ik dagelijks (on)bewust mee bezig, en zonder arroggant over te willen komen, ik weet het serieus beter dan mijn diëtiste. Zoals veel CFers dat na jaren ervaring volgens mij wel hebben. 
Tel daar bij op dat ik ineens een enorme eetlust gekregen heb, en dan heb je dus @etenmetsandy . Die eetlust komt overduidelijk door Orkambi, was ik de eerste maanden nog meer verafschuwd van eten dan anders, kijk ik nu uit naar elke maaltijd. Ik ga niet meer over mijn nek als Remco 's ochtends al zegt, wat zullen we vanavond eten? Nee, ik ben nu vaak eerder degene die erover begint, met een plan reeds klaar. Het is gewoon een bizar verschil AND I LOVE IT. Oke, ik heb er absoluut nog mindere dagen tussen, zit soms na drie happen ineens toch al vol, enzovoort, maar over het algemeen gaat het veel beter. Ik heb mijn ontbijt binnen een kwartier op, ipv een uur. En ik eet nog meer ook.

Anyway. Zodoende kwam ik er achter dat koken best leuk is, en nieuwe recepten uitproberen ook, of zèlf dingen bedenken, nog leuker! Gewoon iets in elkaar flansen met de ingrediënten die er nog zijn. Een plank vol met kruiden helpt ook, maar die is sowieso aanwezig sinds Remco hier woont. Ik heb ook een gekke drang om bepaalde superhandige dingen constant in (grote)voorraad te hebben. Zoals bijvoorbeeld tomaten in blik. Gewoon het goedkoopste merk uit de supermarkt. Het kost geen f*ck, en het smaakt super, ideaal als simpele basis voor een pastasaus, of lekker door de curry, of een soep. Gewoon. Handig. Voor snelle recepten. Want ja, ik ben (nog) niet het type wat uren staat te kokkerellen, ik hou van simpel, en vers-ish.

Dus. Mijn verse Insta-account is nu twee dagen in de lucht. En ik heb al 20 volgers, ik vind dat serieus cool. En lief. Want het is toch een beetje gek "to put yourself out there", als de zoveelste etens-gerichte instagrammer. Het is een harde wereld. Dacht ik een Franse fan te hebben, een of andere olijfolie-shizzle, die ik terugvolgde, en vervolgens een lief Frans berichtje van ontving, viel me vandaag op dat ie me gewoon alweer ontvolgt heeft, nou jaaa zeg, maargoed, zo gaat dus dus, allemaal nep, om zoveel mogelijk volgers aan te trekken. But it's all good. Ik ga gewoon mijn ding doen, en heb met dit idee mezelf nog meer gemotiveerd om op zoek te gaan naar leuke eet (en drink) ideeën, dus dat houdt me weer van de straat, en in de keuken. En als ik dan eventueel iemand nog kan inspireren is het helemaal win-win!
Dus, lijkt het je ook leuk, volg me dan op @etenmetsandy . Overigens ben ik nog niet 100% tevreden met die naam, dus als iemand een betere, meer catchy naam heeft, kom maar door!

X!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten