maandag 24 augustus 2015

Sensatie in de neighbourhood

Het lijkt wel of mijn blog een maandelijks ding wordt, ipv bijvoorbeeld wekelijks, soms heb ik gewoon totaal geen inspiratie, en dan wordt het gewoon niks. Ook is er soms gewoon bar weinig te vertellen. In mijn laatste blog vertelde ik al dat ik ineens koorts en buik ellende had, nou, dat heeft ruim twee weken geduurd, wat een shitzooi. Ondanks dat blies ik tijdens een geplande controle in het ziekenhuis wel een longfunctie van 2% meer dan de keer ervoor, namelijk 43%. Ik zal mijn lijf echt nooit begrijpen, maar blij dat ik was! Verder zou het buik gedoe een virusje zijn wat vanzelf over ging, maar moest toch wel aan de bel trekken als het aanhield. En dat hield het, dus er ging een mail de deur uit naar de CF verpleegkundige. Nou, "paniek" dus kom maar naar de Spoedeisende hulp. En that SUCKS. Het is zoveel wachten en wachten en nog eens wachten. Uiteindelijke conclusie; een virus wat vanzelf over moet gaan. Maar ik mocht wel een gezellig poepkweekje inleveren de volgende dag, voor de zekerheid. Ja. Dat-was-ranzig. De dienstdoende arts wilde het eigenlijk meteen ter plekke, ja, hoe dan?? Ik kan nog niet eens slijm ophoesten op commando, laat staan...
Maar, het virus is voorbij! Jammer genoeg heeft het wel wat kilo's gekost.

En met het einde van het virus moest ik nog even flink herstellen, maar sinds een week heb ik weer het gevoel dat ik een beetje leef, er zijn weer gezellige sociale dingen, afgelopen weekend zelfs twee avonden in de kroeg, waarvan eentje ook echt weer lekker laat en met wat meer bier dan goed voor me is, maar hee, daar hebben we de zondag (en de rest van de week) voor, om lekker uit te brakken! Geestelijk heb ik er weer veel energie van gekregen.

Poeh hee! Vannacht werd ik opgeschrikt door een keiharde knal, maar echt, KEI hard, daarna nog wat minder harde knallen, what the fuck?! Onrustig struin ik heen en weer door het huis, naar buiten kijkend, Remco slaapt min of meer door en mompelt wat dat het de vuilniswagen is (....). Neeee, er is echt iets aan de hand liefje! *stress modus aan* Uiteindelijk gaan er sirenes en vanaf het balkon zie ik de brandweer beneden en een boel rook. Auto uitgebrand. Naaah. "De politie sluit brandstichting niet uit", las ik, ja, nee, dat gaat niet vanzelf inderdaad. Brrr. 
O ja! Super interessant vind ik deze Vlog (uhh zo heet dat toch, een blog maar dan een filmpje van wat je uitspookt?) Deze leuke dude heeft CF en woont in Amerika, alwaar het nieuwe CF medicijn Orkambi sindskort is goedgekeurd. Hij mocht het gaan gebruiken en maakt dagelijks een filmpje over hoe het gaat. In Nederland is het dus nog niet beschikbaar en het is ook maar de vraag of het wel echt zo chill is, het schijnt behoorlijk slecht voor de lever te zijn en dat is is al niet perse mijn sterkste orgaan, dus wie weet mag ik het niet eens gebruiken, nou ja, we zien het wel, ik hang in ieder geval aan zijn lippen! 
En, ik heb inmiddels aardig wat tomaatjes kunnen oogsten, maar ze smaken eigenlijk helemaal niet zo lekker! Ik vind ze wat droog en bitter, ipv sappig en zoet! Weet iemand hoe dit komt? Mijn aubergine had 1 knop en die is verdroogd en eraf gevallen. So far is het moestuintje dus een beetje deprimerend ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten