donderdag 26 januari 2017

CF conversaties en situaties

Soms praat je met je mede CFers over bepaalde zaken, en besef je ineens, what the .... Waarom praten we hierover alsof het de normaalste zaak van de wereld is?

Bijvoorbeeld, wat voor zuurstof systeem heb jij? Is het klein, kun je er makkelijk mee rondlopen, geeft ie pufjes af of een constante stroom, want hoe zit het dan als je gaat sporten. Ja, het zou wel handig zijn thuis, voor als je gaat stofzuigen, maar niet met zo'n tank achter je aan, zoals ik die bij de fysio gewoon naast me heb staan. Vliegen? Nou, maak je borst maar nat. Ik weet zelf nog niet of ik dat met zuurstof moet inmiddels, maar het is wel een hoop geregel, maar volgens mij is het voordeel dat je voorrang krijgt bij het "boarden", hoera!

Naast zuurstofsystemen, praten we ook over spray apparaten. Hoelang doe jij erover? Komt er veel nevel in de lucht? Waarom doe ik er fucking bijna 20 minuten over ondanks een nieuw cupje?? Doe jij het elke dag in een sopje, waarom wel, waarom niet? AAAAH. Je hebt ze ook in alle soorten en maten, en ze worden steeds kleiner en compacter. Zelf heb ik een haat-liefde verhouding met de mijne, de i-neb. Vermoedelijk net zo kut als een i-Phone ja iphonelovers, dat zei ik echt

Of levensvragen als, wat doe ik als ik daar en daar een longbloeding krijg, ren ik naar de wc? Verberg ik het, hoest ik het openbaar op? Ik ben een verberger, en heb tot nu toe de meeste bloedingen thuis gehad, omdat ze vaak pas beginnen bij het gaan liggen in bed. Maar die ene keer op de fiets was anders, waarbij ik moeilijk hoestend en slikkend naar huis fietste met mijn gezicht op standje "neutraal". Ik heb het idee dat mensen zich nogal "de pleuris" schrikken wanneer iemand bloed ophoest, "help, TBC/besmettelijjk/die persoon heeft niet lang meer/bel 112/zombies/the enddd!! Maar misschien zit ik er helemaal naast hoor! oke genoeg over dit onderwerp aangezien ik weer zwaar in de longbloedingsangstmodus zit

Praten over poep. Heel normaal. Tegenwoordig noem ik het ook gewoon poep, en poepen. terwijl ik toch ben opgevoed met het woord "drukken". Mijn moeder vroeg dan: "heb je al gedrukt?" Ik kan hier nu enorm om lachen omdat ik dat woord echt nooit meer hoor, en nee, mijn moeder vraagt dat ook niet meer, nu ik 38 ben. Maar de poep-praat never gets old, want very important.

Relatie/liefde/one night stand (wat?! one night stands, nee joh,ik niet, neeeehhh, ik bedoel meer wanneer iemand voor het eerst bij je slaapt na HEEL LANG DATEN),  struggles. je zorgen maken om dingen als, hoe reageert hij of zij op mijn ochtend hoestbui met bijkomende slijm shizzle, en wat als ik moet drukken?? *hardlachende smiley* en kan ik gewoon mijn spray apparaat aanslingeren met de ander erbij?  Bij de ander blijven slapen is al helemaal lastig, aangezien je dan meteen een rugzak mee moet nemen met al je medische zooi. Dus spontaan blijven slapen vond ik zelf geen optie, dan beter meteen naar huis na het thee drinken, of die persoon mee naar mijn huisje lokken.

Oke, ik ben benieuwd of mijn CF collega's dit herkennen, en misschien nog andere herkenbare gekke maar toch normale cf struggles hebben!

7 opmerkingen:

  1. Hahaha. Als ik het in mijn ouderlijk huis over poepen heb wordt er nog steeds tegen me gezegd; dat noemen we hier thuis drukken. 😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar. Alleen hoef ik niet meer te sprayen en geen o2 meer. Na de ltx is mijn leven er wat dat betreft beter op geworden. Alleen heb ik nu ook nog een nieuwe lever nodig en dat is ook cf *shizzle*.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, geweldig stukje!

    BeantwoordenVerwijderen