dinsdag 17 januari 2017

Plog 16-01-17- Blue monday


Blue monday! Wat deed ik vandaag? Deze leukerd nam ik mee onder de douche. Het is een blue tooth speaker en zo kan ik tijdens het douchen luisteren naar muziek. Bijvoorbeeld mijn top 2016 lijst die spotify voor je samenstelt van meest beluisterde nummers, ik word er super vrolijk en energiek van, en alles gaat door elkaar, van Roxette (Dangerous), naar Disturbed (Down with the sickness), naar Milky Chance (Stolen dance) naar Elvis Presley (Burning love).


Amper half tien en ik ben uit bed, en heb zelfs al onder de douche gestaan dus. Dit is ook wel mijn streven en lukt de laatste tijd steeds vaker. Dan voel ik me fit en ready to go. Na het hele embolisatie gedoe en verkoudheid er na, was dit een beetje ingezakt, maar ik ben terug! 
#wethairdontcare (ja, ik heb een #hashtag probleem)Eerste spray van de dag, de rest laat ik niet zien heur #saaiTijdens mijn ontbijt word ik ik aangestaard door Chara. Ze wil naar buiten!Eenmaal buiten wordt alles, maar dan ook ALLES uitgebreid besnuffeld. Wel ja joh, het is toch niet koud of zo.Dit doe ik ook meteen even. Een kaartje voor een zieke mede CFster die al sinds kerst in het ziekenhuis ligt. Jammer dat de kaart iets krom is, niet de schuld van PostNL, maar onhandigheid van mij! 
Overigens valt zo'n foto maken nog niet mee, ivm het adres en naam niet zichtbaar maken. En serieus, valt me weer alles mee dat ik niet per ongeluk mijn telefoon in de brievenbus gegooid heb.Wat een weertje zeg, in de zon is het echt heel erg fijn.Check die lucht!Beneden in de flat hangt dit, huh, aanmeldingsformulier? Staat me niks van bij. Dat wordt weer zoeken tussen mijn poststapeltjes. Zucht.Boodschappen. Moet ook gebeuren. Werkelijk prachtige paprika's. Ja, en dan krijg je dit. Zoals als eigenlijk altijd. s Ochtends fit, dingen doen. Om daarna compleet in te storten. Zal wel een CF dingetje zijn. Ik overweeg hier de fysio af te bellen, omdat dat onmogelijk lijkt.Maar afzeggen is voor mietjes!! (niet aangesproken voelen als je wel eens afzegt, want ja, dat doe ik soms ook echt wel hoor, altijd luisteren naar je lichaam natuurlijk) Ik ben kreunend de bank afgerold, naar de fysio gefietst, om vervolgens oa te knallen op de loopband. Want na de suffe zeik maanden lukt het weer om vijf keer een minuut hard te lopen, of ja, noem het joggen, want 6km/uur. Maar ik ben er trots op. Met 2 liter zuurstof blijf ik met mijn saturatie mooi rond de 90 hangen.Eenmaal thuis is dit niet gek. Ik eet een kokos makroon en wat walnoten, en kom voorlopig de bank niet meer af. Gelukkig laat Remco de hond uit.Ik teken wat. Een giraffe met een koeienhoofd, vind ik. Nou, dat was ook precies de bedoeling.Afgelopen weekend schilderde ik deze. Ik had daar gewoon zin in, de acrylverf haalde ik bij de Hema, super leuke tubes (het oog wil soms ook wat) voor maar 1 euro per stuk. Wel jammer, en raar, dat ze geen blauw en geel hebben, ook niet online. Vooralsnog lag het schaap wat rond te hangen, maar nu staat ie gezellig tussen wat fotolijstjes. Ik ben een absolute beginner dus ja, het is simpel. En het schaap-idee heb ik gewoon van een youtube filmpje. Google maar eens op how to draw a cartoon sheep easy, of iets in die trant.


We gaan hard aan de kook.Het was super lekker, en knus! #kaarsjesaltijdknus's Avonds kijken we twee films, RED en RED 2. Van de tweede heb ik niet zoveel meegekregen. Afgeleid door andere dingen vooral (damn you smartphone), en te moe om me echt nog te concentreren. Al met al een drukke dag. Wat natuurlijk absurd is want wat heb ik nou helemaal gedaan? Normale mensen werken en doen dit ook, op dezelfde dag, net als ik vroeger, trouwens. Maar ik voel me voldaan hoor!


-X-


2 opmerkingen:

  1. Voor een CFer had je een hele drukke dag, dat fitnessen en vele wandelen gaat je niet in de koude kleren zitten, en daarnaast fiets je ook nog kilometers naar de fitness op een gewone fiets, respect hoor!

    BeantwoordenVerwijderen