vrijdag 17 november 2017

Zo van, hoe is het nu?


(ehhh, no comment)


Tja, voor als je je afvroeg, hoe gaat het nu met dat mens, en d'r infuus en activity-tracker enzo,hier na een maand weer eens een blog!
Inmiddels ben ik alweer drie weken van het infuus verlost. Toch altijd weer lekker, al boeit die hele picclijn en dat kleine bolletje wat er aan hangt me weinig. het is vooral fijn dat die troep je lijf niet meer ingepompt wordt.
Zoals altijd, waren de twee weken erna nog niet bepaald jofel te noemen, en kreeg ik er ook een vaag kriebel-blaf hoest gezeur bij. Weerstand van niks joh! Maar, afgelopen week was echt een stuk beter, ik crashte niet constant op de bank, en er waren dagen dat ik zonder moeite drie keer met de hond liep. Ook fietste ik haast fluitend 4 km heen, en 4 km terug, naar de huisarts voor de griepprik. Echt? Hoe dan! Nou, dat kwam dus doordat ik na jaren tegenstribbelen, een e-bike aangeschaft heb. Kleine rib uit lijf, maar ach, wat heb je aan je geld als dat maar op je spaarrekening ligt te verrotten. Ineens besloot ik, het moet gebeuren. En als ik iets wil, moet het vrijwel meteen. Dus op een woensdag naar de winkel, testritje, en donderdag ophalen. Dat is hoe ik fiets rol. Meteen vraag ik me af, waarom deed ik dat niet eerder? Maar ik vond mezelf zo fucking stoer dat ik met mijn belabberde longen toch "gewoon" fietste. Hoe ik dat deed was een ander verhaal, stiekem deed ik dingen niet omdat ik wist, ik ben door het fietsen al kapot, laat maar zitten. Helemaal als er een windkracht 5 stond. In plaats van dit als achteruitgang te zien, probeer ik het anders te zien. Echt vooruitgang kun je het niet noemen, want dan was het niet nodig geweest, maar het beperkt me nu minder om nog even de stad in te gaan, of even langs een vriendin te fietsen,enz, terwijl je eigenlijk moe bent. Hoera!

Met mijn activity tracker gaat het top, nog steeds heel blij mee, en mijn doel staat inmiddels op 6000 stappen per dag, dat lukt niet altijd, maar vaak wel. Gisteren was ik bijvoorbeeld even naar het AMC, met het OV, nou, dan zit je al zowat aan de 5000 stappen hoor, want je loopt wat af dan. En als je dan s middags de hond nog even uitlaat schiet je zo over de 7000 heen, bam! Gevolg is wel dat ik vandaag een offday heb, maar het kan niet elke dag feest zijn. Het hielp ook niet mee dat ik vannacht weer een enorm droge kriebel hoest had, fucking irritant, en als een mede CFer dit herkent en weet hoe het komt, tell me please. Heb dit om de paar nachten ofzo. Na een hoop gekuch wat niet te onderdrukken valt, komt er een beetje licht slijm uit, rot op zeg, met je slijm. In de nacht.

Volgende week mag ik mij weer in het AMC melden trouwens, voor een controle met longfunctie. Blijft toch wel spannend, want zal ik nog steeds op de 40% zitten? Ik hoop het, en hoop stiekem nog meer dat er een % bij gekomen is. Maar dat zijn wel erg hoge verwachtingen. Maar denk dat iedereen dat wel een beetje heeft soms. Toch? Als het maar gewoon niet zakt.

About Game of Thrones gesproken. Of hadden we het daar niet over? OMG, wie kijkt het ook? Ik zit nu in seizoen 6 en ik blijf me verbazen en "NEEEEEEE, NEEEEE!" roepen vanaf de bank.

Nou, dat was het dan wel weer.
Doei!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten