vrijdag 30 januari 2015

Freedom

De dag dat je weer klaar bent met een infuuskuur voelt altijd speciaal, alsof je jarig bent, of dat er iets anders leuks staat te gebeuren. Tenminste, zo ervaar ik dat. Je went ook best wel aan dat ding, maar het irriteert vaak ook, als je even naar voren hangt dan hangt ie mee en zwiep ik dat ding soms vloekend naar achter, ook zat ik regelmatig in de knoop met het lijntje samen met het snoertje van de telefoonoplader oid. Als ik me ging aankleden legde ik Mr infuuspomp op bed en rolde het lijntje maximaal uit zodat ik net precies overal bij kon, kledingkast, dagcreme, borstel, enz. Niet te moeilijke kleding, laat die bh maar weer zitten, whatever. Mijn hoofd zat sowieso in een mist.

Ik had er wel een flitsend tasje voor, waar de pomp+cassette dus precies inpast:Handtas mee naar bed, handtas mee tijdens het sporten, alsof ik niet helemaal wijs was, maarja, who cares, en in feite spoor ik ook niet helemaal, dus echt opvallend was het ook weer niet.
Het voelde ook alsof ik steeds een grote telefoon bij me had, maar bellen lukte niet, volgens m'n broer zat er lucht in de lijn:

Wie heb ik aan de lijn?Het is nu de truc niet meteen teveel te gaan doen, al heb ik per ongeluk zaterdag, zondag en maandag al weer dingetjes afgesproken. Niet dat ik dat tijdens de kuur niet kon maar ik was me toch een partij moe dat ik toch voornamelijk wilde slapen, of Greys Anatomy keek, ja ik ontdekte nu pas dat dat erg vermakelijk is. Het is soms ook janken geblazen maar dat kan ook te maken hebben met mijn labiele vermoeide sluimertoestand waar ik de eerste twee weken vooral in verkeerde. Of dat labiele nou een bijwerking is, of dat ik me gewoon even extra een CF patient voelde (je word er constant aan herinnerd), ik weet het niet, maar alles leek wel om te janken. Met als toppunt het geweldige nieuws dat een super lief vriendinnetje (ook met CF) nieuwe longen kreeg. Gewoon absoluut geweldig. *weer brok in keel* Zet'm op lieve E.!!!


Na twee weken misselijk kon ik sinds het weekend ineens weer lekker eten, en had ik zelfs zin om nieuwe dingen te gaan koken, en uberhaupt zelf weer te koken, 24 kitchen stond aan op tv en op de laptop, struinend naar recepten. Het werd oa een enorm lekkere spaghetti a la Lady en de Vagebond. Met ballen dus. En rode wijn!Verder maak ik weer regelmatig een echte lunch, en ik vertel hier even wat dat is: Twee boterhammen, beide kanten besmeren met sambasaus. Uitjes bakken, tomaten in plakjes snijden (eventueel wat tomaat meebakken, gewoon, voor de lekker) plakje ham op 1 boterham leggen (al dan niet even verwarmd in de pan, die ham). Plakjes tomaat op de ham. Uienprutje daar weer op, Daar weer wat mayo op, andere boterham erop en smullen maar. Dit recept heb ik echt 10 jaar geleden ooit van zo'n C1000 receptenkaartje geplukt en soms heb ik fases dat ik dat elke dag eet tot ik het zat ben.

Eet smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. lekker weer draadloos... laat de energie en honger maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat te denken van het weer kunnen wassen van je schurfterige armpje? Of zit je picclijn er voor de zekerheid nog even in?
    Geniet van je herwonnen vrijheid!

    BeantwoordenVerwijderen