maandag 9 februari 2015

Calorieën tellen, hoe meer hoe beter.

Dus.. Niet lezen als het je niet boeit :-)

Aankomen. In gewicht dus. Het is mijn enige zeg maar goede voornemen voor dit jaar, ik haat het hele goede voornemens gedoe, want hoezo moet het ineens in het nieuwe jaar anders? Eigenlijk probeer ik m'n hele leven al wat zwaarder te worden, maar de laatste tijd is het ook meer proberen niet nog meer af te vallen. Het is niet dramatisch hoor, zit nog ergens onder in het goede gedeelte van de BMI, maar de arts ziet me liever wat zwaarder, omdat het goed is wat reserves te hebben indien je ziek wordt en nog meer afvalt.
Een jaar geleden ofzo kwam sonde voeding zelfs wel eens ter sprake, nou jaaaa, ik?? Ondertussen besef ik me dat het echt een heel goed hulpmiddel is om lekker aan te komen zonder de hele dag die druk te hebben van, ik moet eten, ik moet eten. Ik zie bij anderen dat het echt geweldig werkt. Maargoed. die stap vind ik zelf nog te groot en wuifde dat dus weer weg. En ongeveer een half jaar geleden ging het qua gewicht ook goed. Maar nu is er weer 3 kilo af vergeleken bij toen, en het leek alleen maar meer te worden. Dus. Nu heb ik een app die me erbij helpt. Dankzij mede cfer J die dit op haar facebook plaatste.Het heet FatSecret. En is vooral bedoeld voor af te vallen, maar je kunt ook aangeven dat je wilt aankomen. Het appje berekend dat ik dan een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag nodig heb. En ik voer alles in wat ik eet. En, dat getal wil ik dagelijks halen, liefst nog meer. Dus eet ik 's avonds vaak nog net zoveel tot ik aan die hoeveelheid zit. Hoe psychisch is dat?!?! Maar blijkbaar heb ik dat nodig.

Goeie dag!

Het lijkt altijd makkelijk voor, ahum, "dikkere" mensen. Want die "komen al aan van een glas water". Maar geloof me, aankomen is ook echt heel moeilijk. Als je geen trek hebt dan is eten gewoon k*t. En al eet ik veel, dan kom ik nog niet echt aan. Als CFer zijnde moet je HEEL VEEL eten. De meesten dan. Omdat je lichaam constant energie verbruikt doordat het toch eigenlijk altijd wel infecties aan het bestrijden is in je longen enzo. En dan wordt ook nog eens je vet niet goed opgenomen, hier zijn pillen voor die je dus bij elke maaltijd en tussendoortje moet nemen.
Het hele diabetes gebeuren is ook niet echt ideaal als je veel moet eten. Je kunt dus niet als een gek gaan eten en drinken, want als je dit doet met een te hoog suiker plas je alle suikers/calorieën weer uit, en val je alsnog af. Irritant! Dus het is niet ongegeneerd alles eten. Dus ik zoek ook tussendoortjes die veel calorieën bevatten maar weinig tot geen suikers/koolhydraten. Dus, bifi worstjes, griekse yoghurt met walnoten, avocado's, kaas. Dat kan altijd! En wauw, wist je dat er in een handje walnoten gewoon bijna 200 calorieën zitten?! Daar word ik nou blij van!

Ik zit dus even in een goede flow van motivatie om te eten, maar het kan zomaar weer omslaan. Dan denk ik pleur toch op met dat eten en die gore drinkvoeding. Maar ik probeer het weer even vast te houden. En respect voor mijn lieve mede CFers die de stap sonde voeding al moesten nemen.
 

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk altijd die energie die krijgt als je er weer helemaal voor wilt gaan! Hoop dat die goede moed blijft en die kilo's er weer aan komen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha volle buik elke avond nog even bij eten. Wat goed die app! En inderdaad lekker dat je in die goede eet-flow zit. Keep at it! xx

    BeantwoordenVerwijderen