vrijdag 1 mei 2015

What's going on?

Wat is er gaande? Nooit zoveel bijzonders, maar ik vind de blog een fijne uitlaatklep, al vraag ik me soms af wat ik wel en beter niet kan vertellen. Misschien zijn dat beginnende blogger onzekerheden ;-) Ik ratel maar gewoon een end heen en neem aan dat niemand doorleest tegen zijn of haar zin.
Gisteren was het weer tijd voor een bezoekje aan de longarts. Gewoon controle. Niet perse boeiend maar toch was ik al een paar dagen gespannen vanwege de longfunctie die dan weer geblazen moet worden. Want dat is een DING. Je blijft jezelf vertellen dat het niet om de cijfers gaat, maar om hoe je je voelt. En ik voelde me redelijk, oke, mindere eetlust, soms niet vooruit te branden, maar niet ziek ofzo. Net van verkoudheid bekomen dus niet zo gek. Anyway, het blaas moment was weer aangebroken, fijne longfunctie-mevrouw die me alle tijd geeft om het in eigen tempo te doen, en nog een keer extra omdat ze de cijfer-kwestie snapt. Maar meer dan 41% kwam er niet uit. Het was vorige keer 43% en dat was al wat teleurstellend, komende van 46%, dus ik had de hoop nu gewoon weer terug naar 46% te gaan. Maar helaas, pindakaas. Het is bij mij altijd al een langzaam dalende lijn geweest, zonder pieken omlaag of omhoog, dat is fijn, want alles gaat heel geleidelijk, maarja, op een gegeven moment is het op hè? Ik deelde mijn bezorgdheid met mijn longarts, nou ja, met een vervangende longarts want die van mij had zijn enkel verstuikt. Ik was eerst teleurgesteld want ik ben inmiddels toch wel gehecht aan mijn Dr M. Maar Dr W bleek ook heel aardig. Ze begreep mijn zorgen maar op dit moment lijkt er geen infectie gaande dus kon ze er verder ook niks aan doen. We wachten wel de sputumkweek even af natuurlijk, voor de zekerheid.
Na de arts nog even met de CF verpleegkundige in gesprek, over een extra zout-spray-moment, over aankomen en de optie sondevoeding. Nou ja, in mijn hoofd weet ik heus wel wat ik zou moeten doen, qua eten en qua extra sprayen en alles. Maar in de praktijk is het verdomd lastig! En sondevoeding? Wat? Wie? Lalala.

Om even lekker alle CF zooi weer van me af te schudden ging ik gisteravond gezellig naar een bandje kijken. Biertje en chips erbij, hoppa, dat waren zeker weer minstens 500 calorieën! Het bandje wat speelde kende ik nog niet maar ik ben instant fan.Namelijk "The Jetsons";Ze maakten er echt een feestje van, genoten duidelijk van hun optreden, heerlijk om te zien. Leuke gasten uit Polen! Na afloop even gezegd dat ze super waren en daarna geknuffeld met de zanger.
Ik ga absoluut weer kijken als ze weer in de buurt zijn.

Terug fietsend naar huis kon ik vriendinnetje S niet bijhouden, uitsloofster met haar nieuwe longen, vind ik serieus geweldig! Er lijken zoveel transplantaties om me heen ineens. Lieve J gaat ook als een speer, it makes me happy. Dit gun ik lieve E ook, waar het allemaal een stuk moeizamer mee gaat helaas, maar hang in there E!! :-)

4 opmerkingen:

 1. Rot cijfers en rot dilemma's. .. xx .. helemaal uitgelezen dus😉 en je weet het hè gooi je dilemma's maar lekker privé bij mij .liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat kak dat je lager uitkwam ipv terug naar hoger! En al helemaal irritant dat er dan zo vaak ook nog eens niets echt aan te doen is. Gelukkig vond je Dr. W ook lief. Voor mij staat maandag Dr M. juist als vervanging op het schema dus ben benieuwd hoe het met zn enkel gaat, hèhè.

  Het dilemma van wat je wel en niet op je blog zet gaat trouwens nooit weg ;p Maar ik vond 'm weer lekker lezen! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Saar! Wou jij zeggen dat je niet ALLES blogt?! Nou JA! ;)

   Verwijderen