vrijdag 29 mei 2015

Bolletjes en lijntjes

Ik had me voorgenomen dat dinsdag blogdag werd, maar oh het is al vrijdag. Dat wordt'm dus niet! Mijn blog slash plog blijft dus onregelmatig "verschijnen".
Inmiddels zijn we dus anderhalve week verder en in die tijd heb ik me best vaak niet zo top gevoeld, voornamelijk de eetlust bleef klote slecht, en energie was ver te zoeken. Ik zat veel te nuchter en suf in de kroeg tijdens het super leuke Pinkster Karaoke, bier viel slecht dus nam ik thee, en ja, daar ga je niet van zingen, zo blijkt.
Slapen was wel mijn favoriete bezigheid, op de bank, in bed, of op het balkon, you name it!
Nou ja, er klopte dus iets niet dus het was tijd om aan de grote longarts-bel te trekken. Na wat overleg en heen en weer gemail zit ik uiteindelijk sinds vanmiddag aan de antibiotica, via een infuus. Gisteren is de picclijn er weer in gezet, en hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Nou, hier komt een leermoment voor de onwetenden en geïnteresseerden!Zie je dat zwarte dunne lijntje lopen? Die gaat dus in mijn bovenarm naar binnen via een bloedvat, en komt uit in een groot bloedvat vlakbij het hart. Zo worden je vaten bespaard van schade door whatever je binnenkrijgt via de lijn. Ze doen dit via een echo en daarna worden er "live" röntgen foto's gemaakt om te zien of de lijn goed ligt, dit alles op een spectaculair grote "TV" die naast me hangt terwijl ik daar heerlijk lig, serieus, ik zou er zo kunnen slapen. En ik heb er dit keer eens een foto van gemaakt.Mijn vader reed me weer gezellig heen en weer, in het ziekenhuis dronken we koffie en aten we een croissant, je moet er het beste van maken!Dit bolletje bevat mijn antibiotica, het loopt vanzelf binnen 24 uur leeg. Normaal had ik het via een cassette die aan een pomp hing, die allerlei alarmen kon geven (lucht in de lijn, batterij leeg, noem maar op). Ik begreep altijd dat de AB die ik meestal krijg niet in deze bolletjes kon, nu kan het ineens wel en niemand lijkt mij te kunnen vertellen waarom het nu wel kan. Ik ben er dus nog niet gerust op dat alles goed zal gaan. Misschien is dat de apothekers assistente in mij of misschien ben ik gewoon een control freak.Pinda's. Boordevol calorieën, ik probeer ze dagelijks te eten! Chara moest haar huis delen. Wel twee dagen lang met dit lieve logeetje, van vriendinnetje S. Ze worden steeds betere vriendjes. Ik maakte weer eens sushi. Alles klopte, maar de smaak van de rijst kan nog beter, oefenen oefenen!

2 opmerkingen:

 1. Mooie sushi's!,
  Succes met kuren, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie sushi en een duidelijk verhaal! Bedankt voor de uitleg.
  Hoop dat de AB doet wat t moet doen!
  succes!
  Fred

  BeantwoordenVerwijderen